Deli
Opečne stenske obloge

ZAGOTOVITE SI
EDINSTVEN IZDELEK

Izberite si opeko po vaši želji

Opečne liste režemo iz cele opeke proizvajalcev Nelissen Belgija, S.Anselmo Italija in Muhrklinker Nemčija. Vsak od dobaviteljev ima v svoji ponudbi več kot 70 različnih barv in velikosti opeke. Za vse barve so dobavljivi tako kotni elementi, kot tudi cela opeka. Izbirajte med različnimi slogi, ki definirajo posamezen prostor!
Iščete material, ki bo dal vašemu prostoru pridih preteklosti oziroma atmosfero in značaj »Retro«?
Pozidajte ali obložite zid s tolčeno opeko in izgled preteklosti je zagotovljen. Pri celotnem asortimanu opeke, ki jo ponujamo, lahko z postopkom tolčenja dosežemo starinski videz.

Valleta

Ročno oblikovana opeka v oker barvi, v kombinaciji z belimi, vijolično antracit in roza odtenki

Monet

Ročno oblikovana opeka rumene barve, do bledo rožnate z bež in sivkastimi odtenki.

T15

Ročno oblikovana opeka, sestavljena iz pastelnih barv, v odtenkih sive, rumene, roza rdeče in sivo črne v manjši količini.

Dali

Ročno oblikovana opeka, z grobo strukturo in drobnimi nepravilnimi utori, na peščeni površini. Sivo rdeči ilovici se dodaja manganov dioksid, da nastanejo barvni odtenki od sivo rumene, rdeče rjave do črne barve, vse v določenem razmerju.

Horta

Ročno oblikovana opeka, kjer se barvni odtenki kažejo v pastelnih barvah od sive do bež, vključno z rumenkasto, rdeče rjavo in črno.

Robinia

Prevladuje roza barva, v določenem razmerju pa se pojavljajo pastelne barve, ki gredo iz oranžno rdeče do vijolično rdeče, prepleteno z rumenkastimi in sivo modrimi odtenki

Rialto

Ročno oblikovana opeka, rdeče barve, z rumenkastimi odtenki, barvne razlike se kažejo od oranžno rdeče do temno rdeče in nežno rumenkaste barve

Autrique

Ročno oblikovana opeka, kjer prevladuje oranžno vinsko rdeča barva z modrimi odtenki.

Paladio

Ročno oblikovana opeka z Italijanskim pridihom, barvni odtenki v opeki se kažejo v pastelnih barvah, ki gredo iz oranžno rdeče do vijolično rdeče, pomešano z rumenimi odtenki v določenem razmerju.

Grafit

Ročno oblikovana opeka, kjer je dosežena grafitno siva barva opeke z dodajanjem manganovega dioksida roza ilovici.

Montenapoleone burnt

Ročno oblikovana opeka z grobo površino, narejena iz rdeče gline in različnih peskov, kjer pri žganju dobijo različne tone od sive do vijolične. Priporočljiva je uporaba svetlejše fugirne mase, da pridejo do izraza različni toni opeke

Irlanda burnt

Ročno oblikovana opeka, z nekoliko rustičnim pridihom, ki je rezultat dodajanja naravnih pigmentov glini. Barvni odtenki se mešajo od sive do belo oker in temno rumene.

Nr. 3 Grobsand

Opeka bronaste barvre z dodanim grobim na površini

Nr.32 Wardbrand

Ročno oblikovana opeka, kjer prevladuje oranžno vinsko rdeča barva z modrimi odtenki.

Posamezni elementi